blog43

TERMINATOR SALVATION

Generalna — Autor lazic5808 @ 17:31
terminator_salvation_posterTerminator Salvation ne izgleda kao jedan Terminator film, bar ne u poređenju sa onim na šta smo navikli od reditelja Jamesa Camerona (The Terminator, Terminator 2: Judgement Day) i Jonathana Mostowa (Terminator 3: Rise of the Machines). Ovaj četvrti Terminator je drugačija vrsta filma sa drugačijim osećajem, i izgleda skoro kao da je reditelj McG (Joseph McGinty Nichol) odlučio da napravi mešavinu filmova The Road Cormaca McCarthyja i Transformers-a. Nestali su (uglavnom) paradoksi putovanja kroz vreme i koncept jednog neuništivog negativca. Njihovo mesto zauzeo je futuristički ratni film. Ideja o pobuni protiv neumoljivog zla unosi malo više koncepta Star Wars-a u Terminator Salvation, iako čak ni Empire Strikes Back u svojoj najmračnijoj tački nije bio ovako mračan. Po prvi put posle četiri filma, Terminator Salvationse ne šeta napred i nazad kroz vreme. Osim prologa iz 2003. godine,radnja se sve vreme odvija 2018. godine. Ovo je period koji nijeistražen u prethodnim filmovima. Naravno, posle silnih predskazivanjabudućnosti koja su se desila u drugom i trećem filmu, više nam nijejasno koliko je toga validno.


x men wolverine

Generalna — Autor lazic5808 @ 17:26
wp_wolverine_1680Kao uvod u događaje iz filma "X-Men",  X-Men Origins: Wolverine nam priča priču o Volverinovoj epskoj nasilnoj i romanticnoj prošlosti, kao i o njegovom složenom odnosu sa Viktorom Kridom i zlokobnom programu Oružje X.  Volverine je i dalje u borbi protiv velikog broja mutanta, što poznatih što sasvim novih, uključujući i iznenadna pojavljivanja ponekih legendarnih likova X-Menovog univerzuma.

Film 'Knowing'

Generalna — Autor lazic5808 @ 17:01

Film 'Knowing' prati profesora astrofizike John Koestler (Nicolas Cage), koji dolazi do zapanjujućeg otkrića: šifrovana poruka, stara pedeset godina, predvidja datume i koordinate najvećih svetskih katastrofa, tačno u sekundu. Nakon niza neverovatnih dogadjaja, on otkriva da poruka predskazuje još tri velike nesreće u budućnosti, od kojih poslednja može biti pogubna po ceo svet. Pošto Džonovi napori da upozori vlasti nemaju odziva, a njegovi strahovi se povećavaju saznanjem da je njegov sin, na neki način povezan sa misterijom, Džon započinje trku protiv vremena kako bi zaustavio krajnju katastrofu. Pored Nicolas Cage, uloge tumače: Chandler Canterbury,D.G. Maloney i Rose Byrne.


Broj 23

Generalna — Autor lazic5808 @ 16:58

Džim Keri tumači lik Voltera Speroua, čoveka koji počinje da čita mračnu knjigu pod nazivom "Broj 23". Dok je čita, sve više postaje ubeđen da je zasnovana na njegovom životu. Postaje opsednut brojem 23 i shvata da knjiga predviđa takve događaje u njegovom životu koje on ne bi mogao ni da pretpostavi. Mračna opsesija ovim brojem pretvoriće njegov idiličan život sa suprugom Agatom (Medsen) u pakao psihološke torture koja može da odvede u smrt i njega i one koje voli.


Mamurluk u Vegasu

Generalna — Autor lazic5808 @ 16:54
Urnebesna komedija “Mamurluk u Vegasu“ je priča o Dagu i njegova tri drugara koji odlaze Las Vegas kako bi proslavili Dagovo momačko veče. Sledećeg jutra kad su se tri drugara probudila, nisu mogli da se sete ni jedne jedine stvari. Iz nekog razloga našli su tigra u kupatilu i šestomesečnu bebu u ormaru njihove sobe hotela "Caesars Palace", ali jednu stvar nisu mogli da nađu, a to je Dag. Bez ikakvih tragova i sa jako malo vremena, ovaj trio se mora vratiti unazad i razmisliti o svojim magličastim sećanjima i loše donesenim odlukama u nadi da uvide gde su stvari pošle naopako kako bi Daga vratili nazad u Las Vegas na vreme za ceremonju venčanja.

operacija valkira

Generalna — Autor lazic5808 @ 16:44
Istorijski triler „Operacija Valkira“, zasnovan na istinitom dogadjaju, je priča o pokušaju atentata na Hitlera koji se dogodio 20. jula 1944. godine. Ponosan vojnik, pukovnik Staufenberg, koga tumači Tom Kruz, je odani oficir koji voli svoju zemlju, ali je bio primoran da sa užasom posmatra kako Hitlerov uspon dovodi do Drugog svetskog rata. Nastavio je svoju vojnu sluzbu, sve vreme se nadajući da će pronaći način da zaustavi Hitlera pre nego što Evropa i Nemačka budu uništene.

Powered by blog.co.yu